Referenties

Margriet heeft me geleerd mezelf te accepteren en weer blij te zijn. Alle subpersonen zijn welkom, iedereen mag meedoen, zolang ik het goed vind! Het simpele zinnetje 'Ik zou kunnen .... ' in plaats van mijn standaard 'Ik moet ... ' heeft me enorm geholpen. Niks moet; ik neem de beslissing of ik iets wel of niet ga doen. Zit dus zelf aan het stuur en kies mijn eigen weg! De zangsessies waren de kers op de taart. Heerlijk! Dank je wel Margriet.

 

Margriet heeft me liefdevol  geleerd dat alles er mag zijn. Dat ik al mijn gedachten en gevoelens aan mag kijken; ze zijn er immers al! Steeds weer laat ze me zien dat als ik op de moeilijke dingen in mijn leven licht laat schijnen ze lichter worden. Ze bevestigt me, verbetert mijn harde strenge innerlijke woorden  en maakt de vaste  patronen in mijn denken zichtbaar. Margriet verbaast me steeds omdat ze precies lijkt te weten wat ik meemaak, waar het moeilijk wordt. Met groot empatisch vermogen staat ze naast me en moedigt ze me aan om te durven. Ze helpt me heel te worden.

 

Margriet was geruime tijd mijn sparringpartner en mental coach.  Zij heeft mij begeleid bij het oplossen van en kunnen omgaan met  onder andere de volgende vragen: Hoe sta ik in het leven, wie ben ik, hoe ben ik een goede vader voor mijn pleegzoon en hoe ga ik om met de ziekte (en daarna) het verlies van mijn partner? Haar luisterend oor en als reactie een vraag waar je zelf niet op zou zijn gekomen, heeft me stap voor stap verder gebracht.

 

Margriet is heerlijk nuchter en realistisch. Ze heeft me - door me letterlijk en figuurlijk verschillende posities te laten innemen -   goed leren luisteren naar de verschillende kanten van mezelf.  Deze manier van werken is voor mij heel verhelderend geweest.  Wat ik op deze manier leerde is me erg eigen geworden  en ik kan nog steeds terugvallen op wat me al posities innemend, helder werd.

 

Dankbaar voel ik mij dat ik op het pad van Margriet ben gekomen.
Door haar warmte, inzicht, directheid, openheid en humor heb ik een prachtig cadeau gekregen. Dacht mezelf al aardig te kennen maar Margriet heeft me een heel belangrijk aspect kunnen laten zien en voelen.  Dit heeft er voor gezorgd dat ik de vreugde en rust in mijn leven heb gevonden waar ik naar op zoek was.
(Met veel plezier zingen we nu.)

 

Ik heb mijn eigen 'kunnen' meer ervaren door er te mogen zijn vanuit zachtheid/mildheid.
Heel mooi en inspirerend!

 

Samen zijn we opzoek gegaan naar de kracht, de vrijheid en het geluk in mijzelf. Margriet wist de juiste vragen te stellen en ik vond de antwoorden.
Dagelijks besef ik nog steeds hoe belangrijk het is dát te hebben gevonden.

 

"Wat mij erg aansprak was dat Margriet mij goed aanvoelde en al snel door had wat bij mij wel en niet werkte, zonder de essentie van de hulpvraag uit het oog te verliezen. Een heel waardevolle ervaring waaruit je, als het je lukt je voldoende open te stellen, nog heel veel jaren kunt putten".

 

Tijdens de gesprekken met Margriet heb ik een veilige plek ervaren waar de juiste vragen werden gesteld die hebben geholpen bij het zichtbaar maken van mijn eigen "blinde vlekken".

 

Het verlangen naar je diepste, vrije liefdevolle zelf komt vanzelf naar boven door Margriet’s aanwezigheid, aandacht en haar vragen. Zij luistert met de oren van haar ziel…

 

Terug
 

© Naam | Met en gebouwd door: Numaga-Design, Nijmegen. This page was last modified on 15/11/2016 at 11:07.